Toplumdaki genel kanının tersine küçük yaştaki çocuklara masal anlatılmaması gerektiğini belirten çocuk gelişimi uzmanları, masal anlatmak yerine resimli çocuk kitabı okunmasını öneriyor.

Depremde Kayıp Çocuklar

Asrın felaketi olarak nitelendirilen iki depremde kaybolanların aileleri ‘Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınlarıyla Dayanışma Derneği’ni kurdu. Şu ana kadar 38’i çocuk 145 kişi için derneğe kayıp başvurusu yapıldı. Dernek üyeleri Meclis’ten de yardım istedi.

Darüşşafaka Eğitim Kurumları depremzede çocuklara 8 yıl boyunca burs verecek. Bunun için de depremden etkilenen 11 ilimizdeki öğrenciler için kontenjan ayrıldı. Bu olanaktan yararlanmak için Darüşşafaka Eğitim Kurumları sınavına katılmış olmak yeterlidir. Darüşşafaka Eğitim Kurumları sınavı 21 Mayıs 2023 Pazar günü saat 11.00’de afetten etkilenen iller de dahil olmak üzere toplam 37 ilimizde yapılacaktır. Sınav başvurusu çevrimiçi olarak yapılabilmektedir. Sınav başvuru formuna ulaşmak için BURAYA tıklayın.

2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 1. oturumu olan TYT, 18 Haziran 2022 Cumartesi günü yapılacaktır. Sınav, 10.15’te başlayacak ve 165 dakika sürecektir. YKS’nin 2.oturumu olan AYT, 19 Haziran 2022 Pazar günü yapılacaktır. Sınav, 10.15’te başlayacak ve 180 dakika sürecektir. YKS’nin 3.oturumu olan YDT, 19 Haziran 2022 Pazar günü yapılacaktır. Sınav, 15.45’te başlayacak ve 120 dakika sürecektir.

Devlet memurlarının hastalanmaları durumunda hastalık raporu almalarının kuralları yönetmelikle belirlenmiştir. Hastalık raporlarıyla ilgili kurallar, 29.10.2011 tarihli ve 28099 sayılı resmi gazetede yayınlanan "Devlet Memurlarına Verilecek Hastalık Raporları İle Hastalık Ve Refakat İznine İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" ile belirlenmiştir. Bu yönetmeliğe göre hastalık raporları; memurun görev yaptığı kurum tabipliğinden, aile hekimliğinden, SGK ile sözleşmeli sağlık hizmeti sunucularından ve SGK ile sözleşmesi bulunmayan sağlık hizmeti sunucularından alınabilir. Ancak SGK

Trafik cezaları 2022 yılı için %36.2 oranında zamlandı. Yeni trafik cezaları Resmi Gazete’de yayımlanarak 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak. Yeni cezalarda en düşük miktar 166 TL olarak araç tescil belgesini araçta bulundurmayanlar ile tescil plakasını olması gereken yerin dışında bulunduranlara uygulanacaktır.

Türkiye Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfı, yılbaşı hediyeniz “Çağdaş Yaşam İçin Olsun” adıyla bir destek kampanyası başlattı. Bireysel ve kurumsal hediyeleriniz için Türkiye Çağdaş Yaşamı Destekleme Vakfının ürünlerini tercih edebilir, eğitimde fırsat eşitliğine destekte bulunabilirsiniz.

Daha Fazla Makale …

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

Merkezi sistem sınavları sorularına buradan ulaşabilirsiniz.

ÖSYM sayfasına yönlendirilirsiniz.


ÜNİVERSİTE TAVAN - TABAN PUANLARI

2014 YGS-LYS FAKÜLTELERİN TAVAN ve TABAN PUANLARI

ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY

2011 ÖSYS'DE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY