BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, yayınladığı 19.08.2010 tarih ve 53578 sayılı...

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaöğretimdeki yeni düzenlemelere bağlı olarak Sınıf Geçme Ve Sınav...

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliğini...

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, eğitim kurumu müdürlerinin zorunlu yer...

Son Haberler

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8.sınıflar için uygulanan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) 9 Haziran 2012 Cumartesi günü yapılacak. 2012-SBS bütün illerde saat  10.00′da başlayacaktır. Sınavda öğrencilere 100 soru sorulacak ve sınav süresi 120 dakika olacaktır. Sınava girecek adayların sınavdan bir saat önce sınav binasında bulunmaları önerilmektedir.

Öğrenciler en geç 09.30’da salonlara alınacak. Sınav başladıktan sonra ilk 20 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınacak. İlk 30 dakika içinde ise öğrenciler sınav salonunu terk edemeyecek. Engelli öğrencilerin olduğu salonlar dışında sınav bitimine 15 dakika kala salonda en az 2 öğrencinin kalması sağlanacak. Soru kitapçıkları sınav bitiminde MEB’e geri gönderilmeyecek. Sınav bittikten 1 saat sonra isteyen öğrencilere kitapçıklar verilecek.

SINAVA GİRİŞ BELGESİ NEREDEN ALINACAK

Fotoğraflı sınav giriş belgesi https://www.meb.gov.tr veya https://oges.meb.gov.tr adreslerinden okul müdürlükleri tarafından renkli olarak alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrenciye teslim edilecektir.

Fotoğraflı sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav bölgesi, bina, salon ve sıra bilgileri yer alacaktır. Öğrenci, sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava girecektir.

Fotoğraflı sınav giriş belgesini kaybeden öğrenciler, belgenin yenisini başvuru yaptığı okul müdürlüklerinden alabilecektir.

2012-SBS sonuçları 12 Temmuz 2012 tarihinde açıklanacaktır.

SINAVIN UYGULANMASI VE SINAVDA UYGULANACAK KURALLAR

  1. SBS, 09 Haziran 2012 Cumartesi günü yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle saat 10.00’da başlayacaktır. Test 100 sorudan oluşacaktır, 120 dakika sürecek olan sınav, tek oturum olarak merkezi sistemle bütün sınav merkezlerinde aynı anda yapılacaktır.
  2. Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler en geç saat 09.30’da, fotoğraflı sınav giriş belgelerinde belirtilen salonda hazır bulunacaktır. Öğrenciler sınava gelirken yanlarında fotoğraflı sınav giriş belgesi, nüfus cüzdanı (veya pasaport) en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulunduracaktır.
  3. Kimlik belgeleri (nüfus cüzdanı veya pasaport) yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır.
  4. Öğrenciler, sınav salonlarına yanlarında sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihaz ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saat bulunmaksızın sınava alınacaktır. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, sınav kurallarının ihlali gerekçesiyle tutanakla geçersiz sayılacaktır.
  5. Öğrenciler ve görevliler, sınavda MEB Merkezi Sistem Sınav Yönergesinin 23.maddesinde yer alan sınavlarda kılık kıyafet hükmüne uygun olarak hareket edeceklerdir.
  6. Öğrenciler, örgün ilk ve ortaöğretim kurumlarında öğrenim gördükleri okulun mevzuatına uygun kılık ve kıyafetle sınava gireceklerdir.
  7. Görevliler, 16/7/1982 tarihli ve 8/5105 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Kurum Ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık Kıyafetine Dair Yönetmeliğe uygun kıyafetle sınav görevine geleceklerdir.
  8. Veliler ve görevli olmayan kişiler sınav salonlarının bulunduğu binalara giremeyecek.
  9. Öğrenciler, fotoğraflı sınav giriş belgesinde belirtilen sınav salonunda kendi sıra numarasında oturacaktır. Gerektiğinde öğrencinin yerini değiştirme yetkisi salon başkanına ait olacaktır. Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemlerinden sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları hatırlatacak, sınav evrakının bulunduğu güvenlik torbalarını öğrencilerin önünde açarak cevap kâğıtlarını ve soru kitapçıklarını dağıtacaktır.

10.  Öğrenci, cevap kâğıdında yazılı olan T.C. kimlik numarası, adı, soyadı bilgilerini kontrol edecek, hata varsa salon görevlilerine söyleyerek tutanak tutulmasını isteyecektir. Öğrencinin adına düzenlenmiş cevap kâğıdı bulunmuyorsa veya cevap kâğıdı kullanılamayacak durumdaysa yeni bir cevap kâğıdına öğrencinin kimlik bilgileri salon başkanının açıklamalarına göre yazılacaktır.

11.  Salon görevlileri öğrencilere soru kitapçıklarını ve cevap kâğıtlarını kontrol ederek dağıtacaktır. Öğrenci de bunları kontrol ederek eksik sayfa veya baskı hatası tespit ederse kitapçığın değiştirilmesini isteyecektir.

12.  Sınav başladıktan sonra ilk 20 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınacak, ilk 30 dakika içinde ise sınav salonu terk edilmeyecektir. Sınav bitimine 15 dakika kala özürlü öğrenciler hariç sınav salonundan kimse çıkarılmayacaktır. Sınav salonunda tek aday bulunamayacağından dolayı en az 2 (iki) adayın kalması sağlanacaktır.

13.  Öğrenci, cevap kâğıdı üzerindeki kitapçık türü ve cevap bilgileri işaretlemelerini kurşun kalemle yapacaktır.

14.  Öğrenci, cevap kâğıdındaki imza bölümüne imzasını silinmeyen (tükenmez) kalemle kendisi atacaktır.

15.  Cevap kâğıdında bulunan “Bu Bölüme Dokunmayınız.” kısmı hiçbir şekilde işaretlenmeyecektir.

16.  Soru kitapçığının A ve B olmak üzere iki ayrı türü olup öğrenci, A kitapçığını kullanıyorsa cevap kâğıdında kitapçık türü bölümünün “A” yuvarlağını, B kitapçığını kullanıyorsa “B” yuvarlağını işaretleyecektir. Salon görevlileri de doğru işaretlemenin yapılmasını kontrol edecektir.

17.  Öğrenciler, cevaplarını soru kitapçığının kapağında belirtilen örnekte olduğu gibi, yuvarlağın dışına taşırmadan cevap kâğıdında ilgili seçeneği bularak işaretleyecektir.

18.  Her sorunun 4 (dört) seçeneği vardır. Bu seçeneklerden sadece bir tanesi doğru cevaptır. Çift işaretlenmiş veya iyi silinmemiş cevaplar optik okuyucular tarafından yanlış cevap olarak değerlendirilecektir. Cevap kâğıdına işaretlenmeyen cevaplar değerlendirme işlemine alınmayacaktır.

19.  Sınav bitiminden sonra, öğrenciler, cevap kâğıdını salon görevlilerine teslim edecek ve salon yoklama tutanağına imzasını atacaktır.

 

DEVLET PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK SINAVI (PYBS)

İlköğretim 5, 6, 7.sınıf ve lise 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri için gerçekleştirilecek Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS)  10 Haziran Pazar günü saat 100.00’da yapılacak. SBS için uygulanan sınav kuralları bu sınavda da geçerlidir.

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

MERKEZİ SİSTEM SINAVLARI SORULARI

Merkezi sistem sınavları sorularına buradan ulaşabilirsiniz.

ÖSYM sayfasına yönlendirilirsiniz.


ÜNİVERSİTE TAVAN - TABAN PUANLARI

2014 YGS-LYS FAKÜLTELERİN TAVAN ve TABAN PUANLARI

ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY

2011 ÖSYS'DE ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN İLK 100 ADAY